Felavattuk a felújított uszodánkat!

A bajnokság harmadik fordulójában először játszhattunk hazai pályán, a Vasas csapata ellen. A premier kiválóan sikerült 16:7-es győzelmet arattunk.

 

A nagyváradi, létfontosságú győzelem után (7-9) nem sok idejük volt a fiúknak a pihenésre, ugyanis szerdán újabb megmérettetés várt rájuk. A Vasas tavaly a Komjádiban komoly kihívásnak bizonyult, csupán egy gólos győzelmet arattunk. A tavaszi szezonban ugyan hét volt közte, ennek ellenére nem vehették a fiúk fél vállról a találkozót. Külön nehézséget okozott, hogy a keddi edzésen Drasko hasi sérülést szenvedett így, Vincze Balázs nem is nevezte a meccsre, s Hege sem játszott egy percet sem.

Az első negyedben remekül kezdünk (5-0) így elég hamar egyértelművé téve a parti végkimenetelét. A Vasas kedden az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen győzte le a Debrecent, a fáradtság meg is látszódott a játékosokon. A gólgyártás Kevin kezdte majd Bence hintett kettőt, és ez után következett az, amire szerintem maga a főszereplő sem számított: Kayes hiányában Decker Ádám gyakran ment be centerezni, ezúttal páratlan eredményességgel. Először csavarból, majd szinte a víz alól volt eredményes.

 

1.jpg(Fotó: Balogh Máté)

A srácok a folytatásban sem pihentek, a második nyolc percet 5-1-re nyertük, a tavalyi csapatkapitány a biztonság kedvéért ekkor is lőtt két Pazar gólt. Mellette fiatal druszája, Nagy Ádám, Salamon Feri, és Bundschuh Erik volt eredményes.

Térfélcserét követően, 10-1-es vezetésnél némileg visszavehettünk, így a Vasas négyszer is eredményes tudott lenni, rontva ezzel némileg, az amúgy kiválóan védő Barabás Botond statisztikáját. Mi a harmadik játékrészben két gólt szereztünk, az egyiket természetesen Decker úr révén, a másodikat pedig Bátori Bence jegyezte.

A záró felvonásban csupán az volt kérdés, hogy meglesz-e a mócsing, azaz lesz-e közte tíz. Végül nem lett, „csak” kilenc a különbség. Szinte magától értetődő természetességgel a mérkőzés utolsó találatát is Ádám szerezte, aki hat lövésből hatszor volt eredményes… Ádi! Egy interjúban azt nyilatkoztad, hogy te akarsz lenni Magyarországon a legjobb védő… Ha így folytatod, a legjobb center címre is esélyes leszel. Szerencsére a mérkőzést Benedek Tibor is a helyszínen követte végig, így Salamon Feri, és Bence három-három találatát is testközelből figyelhette meg.

A srácok a hétvégén Debrecenbe utaznak, majd 17-én egy sorsdöntő BL meccset játszanak hazai pályán a Nagyvárad ellen.