Felkészülési helyzetjelentés

Noha az iskolákba még csak tegnap csöngettek be, Vincze Balázs vezetőedző már augusztus második hetében "tanórát" vezényelt csapatunknak. Az eddig elvégzett, és a közeljövőben rájuk váró kihívásokról kérdeztük.

Mikor kezdtétek meg a felkészülést, és hol tart most a csapat? 

Augusztus 8-án volt az első közös edzésünk, tehát egy elég hosszú edzésmentes időszakon voltunk túl. A játékosok július 1-jétől személyre szabott edzéstervet kaptak, hogy szinten tartsák magukat. Az előírt programot mindenki tisztességesen végigcsinálta, ennek az eredménye meg is látszott, senkin nem volt érezhető a majd hathetes kihagyás. Természetesen ettől függetlenül szükség volt arra, hogy fokozatosan kapják meg a terhelést, de az egyéni feladatoknak köszönhetően, az edzések intenzitása egy magasabb szintről indulhatott. 

 Hányan vesznek részt ezeken az edzéseken? 

Kovács Gábor a héten érkezik haza Máltáról, ő szeptember 5-én áll munkába, a három olimpikon 12-én, Nagy Ádám az U-18-as vb és az U-19-es Eb lejátszása után csatlakozik. A jelenlegi edzéseken már a három olimpiai kerettag: Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, és Gór-Nagy Miklós is szerepel, akik egy háromhetes pihenőt követően kezdtek el dolgozni, így összesen 12 fővel tudunk most edzeni. 

A három Riót megjárt játékos szerepléséről hogy vélekedsz?

Úgy gondolom, hogy mind a három olimpikonunk kitett magáért. Zalánki Gergőnek gyakorlatilag az első világversenye volt, és szerintem, amit tőle várt a kapitány azt hozta, néhol egy-egy bravúrt is hozzá tudott tenni. Drasko kulcsfontosságú szerepet játszott a montenegrói válogatottban elég, ha csak a magyarok elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményét megnézzük, két góllal és három gólpasszal vette ki a részét a montenegrói sikerből. Nikics aranyérme, valamint az all-star csapatba történő beválogatása önmagáért beszél.

edzes1.jpg(Fotó: Balogh Máté)

A bajnokság szeptember 22-én elkezdődik, azt követően Magyar Kupa és BL selejtező vár a csapatra. Mi a felkészülés további menete?

A felkészülés első két, - igencsak monoton – hete után már elkezdtünk edzőmérkőzéseketjátszani a BVSC-vel majd később a Vasassal is. Ma a Tatabányával lesz egy két kapu, és a jövő hétre is van már két megbeszélt edzőmeccsünk. Szép fokozatosan a játék is szerepet kap az edzésen, valamint azok a játékelemek is, amelyekről úgy gondolom, hogy ismételnünk, vagy erősítenünk kell a mérkőzésekre való felkészülés szempontjából. Szeptember 15-én és 16-án részt veszünk egy miskolci tornán, ahol nagy valószínűség szerint a házigazdával, a Kassával, és ha ezt a két mérkőzést megnyerjük, akkor az Egerrel fogunk játszani. Az ezt követő héten pedig már kupamérkőzések várnak ránk, majd a következő hétvégén a Kondorosin rendezzük a BL első selejtező csoportját. Egy hónapunk van, hogy a csúcsforma közeli állapotot elérjük, és hosszú időn keresztül megtartsunk azt. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy október 5-én a Szolnok ellen játszunk idegenben, és az alapszakaszban szerzett pontokat idén is továbbvisszük.

Idén is kétcsoportos lesz a bajnokság lebonyolítása, ám a tavalyihoz képest több újdonság is lesz. Mi a véleményed ezekről az újításokról? 

A rájátszás első köre némileg módosul, hét pontig tartó párharcokat kell majd vívni, de ebbe az alapszakaszban lejátszott két mérkőzés eredménye is beleszámít. Remélem, hogy ezzel sikerül megtölteni az uszodákat még a helyosztók előtt. A sorsolásunk egyik üde színfoltja, hogy idén eljutunk Szentesre, ennek különösen örülök, de a többi ellenfelünk ellen is nagyon komoly, koncentrált meccseket kell vívni, hogy meg tudjuk szerezni az alkalmanként megszerezhető három pontot.