Olimpiai bajnok helyett olimpiai bajnok

A hétégi Final Six-szel véget ért a 2016-2017-es vízilabda bajnok szezon, így itt az ideje, hogy beszámoljunk csapatunk jövőévi felállásáról. A vízilabdát szeretők különböző hírforrásokból már tájékozódhattak a távozóinkat illetően, ám az érkezőinkről eddig nem adtunk ki információt. Most pótoljuk.

Tóth Márton

A harmincegy éves, Eb ezüstérmes (2014), Universiade győztes (2013) center és szélső, friss Eurokupa-győztesként teszi át székhelyét a Népligetből a Kondorosi útra. Marcit láthatta már az OSC közönsége, ugyanis a csapat ezidáig utolsó két bajnoki meccsen (a bronzmérkőzésen), még az ellenfélnek szállította a kiállításokat. 

07_tothmarci_feriheg_150.jpgForrás: VLV.hu

Erdélyi Balázs

Európa bajnoki ezüstérmes (2014), bronzérmes (2016), Universiade győztes (2013) kapásoldali játékos. A huszonhét éves szélső megjárta az Egyesült Államokat, ott szerzett diplomát, majd három évvel ezelőtt hazaköltözött a szülővárosába Egerbe, és ott szórta a gólokat, néhányszor a mi bánatunkra is. A hétvégi BL Final-Six-en csapatával a negyedik helyen végzett. 

erdelyi.jpgForrás: VLV.hu

Kolozsi Marcell

Fiatal, huszonkét éves, korábbi utánpótlás válogatott balkezes bombázó. Népligetben nevelkedett, de a legutóbbi szezont a Mecsek fővárosában Pécsett töltött. Juhász Zsolt és Drasko Brguljan mellett rengeteget fejlődhet, és lehet erőssége csapatunk rosszkéz oldalának.

kolozsi_marcell.jpgForrás: VLV.hu 

Sava Ranđelović

Huszonhárom éves szerb nehézbombázó. Fiatalkora ellenére válogatott szinten mindent megnyert, amit megnyerhet, olimpiai bajnok (2016), világbajnok (2015) és kétszeres Európa bajnok (2014, 2016). A Nyéki Imre uszoda számára sem lesz ismeretlen, a BL csoportmeccsek során már játszott a Kondorosin, akkor még a Brescia színeiben. 

randjelovic.jpgForrás: Twitter.com

Nemanja Ubovic

Huszonhat éves szerb center. Partizan Belgrás, Vojvodina, Barceloneta és a Brescia után az ötödik klubja lesz az OSC. Kétszeres spanyol bajnok, kupagyőztes és szuperkupagyőztes, egyszeres Bajnokok Ligája és egyszeres Eurokupa győztes, a hétvégén az Olympiacost legyőzve az ötödik helyen végzett a Final Six-ben. 

ubovic.jpgForrás: http://www.kurir.rs

A távozóinknak: Bátori Bencének, Nagy Ádámnak, Német Toninak, Slobodan Nikicsnek, és Zalánki Gergőnek köszönjük a csapatnál eltöltött egy-két-három évet, további sok sikert kívánunk nekik a pályafutásukhoz.