Európa meghatározó csapatai közé kerültünk...

A BL főtáblát simán kiharcolták, a bajnokságban egy botlástól eltekintve magabiztosan menetelnek, és a Jug legyőzésére készülnek. Ezúttal mi kértünk időt Vincze Balázstól

Kettős győzelemmel jutottatok a BL főtáblára. Ez volt a kitűzött cél, vagy csak egy mérföldköve az idei szezonnak?

Az egyik kitűzött cél a BL főtáblára kerülés volt, ezt sikerült elérnünk. A következő, hogy minél jobb eredményt érjünk el ott. A csoportunkban két olyan csapat van, amelyik szinte biztosan megszerzi a Final six-et érő első három hely valamelyikét (Pro Recco, Szolnok). Rajtuk kívül a Jug Dubrovnik tűnik olyannak, amelyikkel lehetne harcolni a továbbjutást érő helyezésért. Rögtön (okt. 28-án) ellenük kezdünk a Kondorosi úton. Ha, bármilyen nagy tervünk van a BL-ban, az csak akkor valósulhat meg, ha a hazai mérkőzéseinket hozni tudjuk. Ez egy nagy feladat, a Jug Dubrovnik hosszú évek óta Európa meghatározó csapatai közé tartozik, oda ahova mi kopogtattunk, és most bejutottunk. Azt a rutint, amit ők klub, és játékos szinten birtokolnak, nekünk három nap alatt kell annulálnunk, és elérnünk arra a szintre, mintha mi is már évek óta az európai vízilabdaélet krémjéhez tartoznánk.

Mivel lehet megverni ezt a Jugot?

Az emberelőny-emberhátrány mutatóban kell jobbnak lennünk. Ez azt jelenti, hogy több gólt kell lőnünk fórból, mint amennyit hátrányból kapunk.

20.jpg(Fotó: Balogh Máté)

Májusban, mikor véget ér a csoportkör, mivel lennél elégedett?

Boldog lennék, ha Final six-et tudnánk játszani. Külön motiváció, hogy a Margitszigeten rendezik a döntőt. Azok, akik tavaly játszottak az EB-n el tudják mesélni a többieknek, hogy milyen érzés ez, hatezer ember előtt játszani. Az, hogy sikerül-e egy nem válogatott esemény kapcsán megtölteni a Hajóst, nem tudom, és odább is van. Az út, amin odáig el lehet jutni a Jug Dubrovnikon keresztül vezethet, és most a szerdai meccsel kell foglalkoznunk, hogy ezt a győzelmet be tudjuk zsebelni.

Utána szombaton és vasárnap Nagykanizsán szerepeltek a Magyar Kupa selejtezőjében, ahol az ötös csoport első két helyezése ér továbbjutást. Volt már időd ezzel foglalkozni?

Annyiban foglalkoztam, hogy két olyan csapat ellen dől el majd a továbbjutás kérdése, akikkel már játszottunk a bajnokságban. Szeretném, ha veretlenek maradnánk, bár különösebb jelentősége nincs. Ami fontos, az az, hogy nem szabad azt mutatnunk, hogy a Szolnok és az Eger csapatán kívül bárki más eséllyel szállna ellenünk vízbe.

A bajnokság tekintetében, egy mérkőzés kivételével azt hozza a csapat, amit várni lehetett tőle. A debreceni meccs kapcsán maradtak még nyitott kérdések?

Nyitott kérdések nem maradtak. Azok a hibák, amik ott előfordultak, abból adódtak, hogy fejben a csapat nem volt ott jelen. Ennek azóta volt pozitív hozadéka is, az a feladat, hogy mindenki, az egész szezonban emlékezzen arra, hogy mi és miért történt akkor.