Tíz lépésre a Margitszigettől!

Az idegenbeli 9-7-es győzelmet követően, hazai közönség előtt 10-3-ra győztük le a Nagyvárad csapatát, ezzel bekerültünk Európa top csapatai közé.

A mérkőzést megelőzően még ott lehetett a fejekben a Debrecen elleni kisiklás, ám gyakorlatilag az első ráúszásnál tudtuk, hogy ez egy más mérkőzés lesz. A győzelem, s ezzel a továbbjutás kérdése annyi ideig sem volt kérdéses, mint amíg e cikk íródott.

nagyvarad.jpg(Fotó Balogh Máté)

Az első két negyedben zseniális támadásokat vezettünk, Hege és Bence vezetésével. A védekezés csakugyan parádés volt, ha a románok el is jutottak a kapuig, Bisztro állta útját a labdának. A harmadik negyedben Bátori, Erik, Cirmi révén három gólt szereztünk, Markovic pedig kétszer járt túl Bisztro eszén.

A záró felvonás gyakorlatilag az öröm vízilabdáról szólt, Decker Ádám bal(!) kézzel is eredményes tudott lenni. Román játékosok közül volt, aki nehezen viselte a vereséget és a végleg cserés kiállítás mellett, „súlyos körömsérülést” szenvedett…

A srácok talán az eddigi legjobb játékot produkálták ebben a szezonban, aminek az igazán kemény része még csak most kezdődik, ugyanis a BL „B” csoportjában, a BL címvédő Recco, mellett a nagy rivális Szolnok, a szerb Partizán Belgrád, a horvát Jug Dubrovnik, és a török Galatasary lesz az ellenfelünk. A margitszigeti final-sixhez a csoport első három helyének valamelyikén kell végezni.

Október 28-án már a Jug elleni ki-ki meccsen kell bizonyítani, ám ezt megelőzően a csapat jelentős részének a válogatott grúzok elleni Világliga-selejtezőben van jelenésük szerdán.