Juhász Zsolt nyári tervei

A bajnoki szezon közel egy hónapja véget ért, csapatunk egyik része hazája válogatottjában szerepel, mások Vincze Balázzsal az Universiadéra készülnek, s vannak olyan játékosaink is, akiknek több idő jut a pihenésre, regenerálódásra. Juhász Zsolti is közéjük tartozik, a nyári terveiről kérdeztük, kimerítő válasz kaptunk. Íme

Minden szezon után megtervezem tudatosan a nyaramat. Mivel nincs válogatott elfoglaltságom és Máltán sem pólózok idén, erre a nyárra azt a célt fogalmaztam meg, hogy minél tökéletesebb testi és szellemi állapotban kezdjem el az új szezont!

Egy teljesen passzív pihenős hét után, négy héten át hétfőtől péntekig minden reggel jóga jellegű nyújtása végzek és úszok mintegy 1200-2000 métert. Nagyon lazán, főleg a technikára figyelve,szinte rekreáció jelleggel, úgy hogy szinte pihenten jöjjek ki a vízből a végen. Ezt a négy hetet szeretem teljesen egyedül végezni mert,csak magamra, a mozgásomra akarok koncentrálni! Ez az időszak nagyon fontos nekem,hiszem hogy az egész éves folyamatos magas szintű, minden nap a határokat súroló edzés intenzitás miatt a testnek vissza kell adni, hogy feltöltődjön.zsolti.jpg

Fotó: Balogh Máté

Ez kiegészült idén azzal hogy az úszásom után jött edzeni az Universiade válogatott így volt lehetőségem megnéztem a délelőtti edzéseiket. A négy hét letelte után, kedvesemmel tengerpartra, majd Noszvajra és onnan Mátrába is el fogunk utazni.

 A pihenés után ismét három hét rekreációs mozgást végzek, ekkor már nagyobb intenzitással délelőttönként (súlyzózás, levegős úszás). Délutánonként más sportágakkal csillapítom a  mozgáshiányomat mint a Stand Up Surf és lábtengó. A nyári szünetünk alatt a szezon közbeni táplálkozáson lazítok, nagy hódolója vagyok a grill- és bográcsos ételeknek!