Tbiliszi után Athén előtt

A srácok a ma hajnali órákban útnak indultak Bécsen keresztül a görög fővárosban. Reméljük a BL selejtezők második felvonásának legnehezebb része az osztrák-magyar határon történő várakozás jelenti majd, és csak úgy mint tavaly, idén is csoportelsőként várhatjuk ellenfelünket, a selejtező utolsó szakaszára. Indulás előtt Gór-Nagy Miklóst, az újdonsült csapatkapitányt kérdeztük.

Elkerülhetetlen a téma, mi a hivatalos álláspont Joe szereplése kapcsán?

Annyi biztos, hogy az athéni BL selejtezőtornán nem szerepel a csapatban. További részleteket nem tudok, és nem is érdekelnek.

Kapitánnyá választásod óta nem volt alkalmunk beszélni, így adódik a kérdés. Hogy lettél te a kapitány?

Már nyáron tudható volt, hogy a kapitányi poszton változás lesz. Balázs ránk bízta a döntést, mindenkire lehetett szavazni, végül én kaptam a legtöbb voksot.  Idén a csapatvezetés úgy döntött, hogy szavazás lesz a csapatkapitányi posztról. Az évnyitón be is lett jelentve, hogy amikor mindenki hazaér a nyaralásból, megtartjuk a választást. Mindenkire lehetett szavazni és a csapat engem választott.


miki_bvsc.jpg(Fotó: Balogh Máté)

A tbiliszi első BL selejtezőkörön már túl vagytok, ahol kisebb meglepetésre két döntetlen is „becsúszott”, így másodikok lettetek a csoportban. Hogy volt az a torna?

Úgy mentünk Grúziába, hogy meg akarjuk nyerni a csoportot. Ez sajnos nem jött össze. Nem voltunk kész sem fizikailag (Kevin és én is a pihenőből érkeztünk, Drasko még nem volt a csapattal és Joe ott sem játszott) sem pedig taktikailag. Sajnos a meccseken sem tudtuk azt a minimális formát nyújtani, amit kellett volna a győzelmekhez. Szerintem megnyerhettük volna azt a csoportot, ha egy kicsit összeszedettek vagyunk, de nem voltunk… Viszont távol áll tőlem, hogy mentegetőzzünk, így is meg kellett volna nyerni azokat a meccseket. Azóta videón megnéztük őket, kielemeztük a hibákat és tanultunk belőlük.

Szombaton játszottatok Szentendrén egy mérkőzést a Szolnokkal, ami előzetesen gálameccsnek volt beharangozva. Milyen szabályok szerint játszottatok?

Nem erre számítottunk, de teljesen normális edzőmeccs volt. Amikor kaptuk a hírt, hogy megyünk Szentendrére, még gálameccsről volt szó. Persze lehet, hogy csak én hallottam a túl hangsúlyosnak a gála szót… Mindenesetre egy egész jó meccs lett belőle, jó volt játszani egyet.

A hétvégén mentek Athénbe, ahol újfent egy centerrel kell játszatok, és ez már egy erősebb csoport, mint az első körben volt. Mire számítasz?

Első ránézésre úgy tűnhetett, hogy ez egy könnyű csoport, de elnézve a neveket ez inkább egy kiegyensúlyozottan erős négyes. Sokkal több energiát fektettünk a felkészülésbe és azt gondolom, hogy jól is sikerült.  Nagyon bízom abban, hogy jó játékkal ki tudjuk vívni a továbbjutást. Az, hogy csak egy centerünk lesz, sokkal több feladatot jelent az egész csapatnak. Nem csak Ádira, Cirmire, vagy Erikre gondolok itt - , akik be fognak menni centerezni, hanem egyénenként mindenkinek sokkal többet kell vállalnia. Szerintem ez plusz motivációként fog hatni ránk és ebből még több erőt tudunk szerezni. Rövid távon bizonyosan.

Vasárnap hazafelé mivel lennél elégedett?

A csoportelsőséggel, mi mással?