Partizán Belgrád-OSC előzetes

Noha a döntőbe jutás nem sikerült a hétvégén, a srácok bebizonyították, hogy küzdeni akarásból, és csapatszellemből továbbra is jeles osztályzatot érdemelnek. A későbbi kupagyőztes Eger, több 3 negyednyi tiszta játékidő alatt nem tudott Bisztro kapujába találni. Ha valami, hát az ilyen védekezés adhat erőt a folyatatáshoz. No meg az, hogy hétfőn Benedek Tibor kihirdette az EB keretét, és itt öt OSC játékos is szerepet kapott. Három világbajnokunk mellet, Salamon Ferenc és Bisztritsányi Dávid kezdi meg hétvégén a felkészülést. Ezt megelőzően azonban szerdán 19:40-kor az idei év utolsó BL meccse vár a csapatra, a Partizan Belgrád otthonában. Az egykor szebb napokat látott, korábbi BL győztes klubbot soha nem szabad leírni, különösen a belgrádi katlanban. A srácok kedden délután indultak a szerb fővárosba, előtte Juhász Zsoltot, és Salamon Ferencet kérdeztük.

Juhász Zsolt az OSC-blognak.

zsolti_2.jpg(Fotó Balogh Máté)

Melyik játékelemben vagytok jobbak a Partizánnál? Mivel verhetitek meg őket?

Furcsán fog hangzani az én számból, de ha valamiben biztos jobbak vagyunk az, a fizikai erő! 18-22 éves fiatal pólósok alkotják a csapatot, akik a játék minden elemében már komoly színvonalat képviselnek, de talán még fizikálisan nem.

Milyen meccsre számítasz?

Különös hangulata van a Partizán uszodájának, szeretek ott játszani. A vízilabda egyik bölcsője, ahol a világ legjobb utánpótlás nevelése folyik. A körülményeket is le kell győznünk holnap. Sok szurkoló lesz, komoly támogatást fog élvezni a hazai csapat és a támadóidő, egészen különlegesen szélsőségesen szokott telni elől es hátul egyaránt.

Van-e bármilyen személyes célod az idei utolsó mérkőzéseden?

Imádom a meccseket, legyen az bármikor, de az év utolsó meccse mindig különösen fontos nekem. Ilyenkor a karácsony közeledtével meg több érzelmet képes megmozgatni az ember, és véleményem szerint az extrákat ezek az érzelmek hozzák. Arról nem beszélve, hogy az Európa bajnokság miatt hosszú szünet lesz, ezért a szünet előtti sűrű szakaszt mindenki győzelemmel szeretné lezárni.

Két gólos győzelemmel elégedett lennél?

Csak a győzelem számít, pláne a BL-ben. Ezért előre aláírnám persze. Sok fog múlni a napi formán. Törékenyek voltunk az ősszel a szerkezeti problémák miatt, ezért hullámzóan teljesítettünk. Szerintem a Honvédnál erősebb, viszont az Egernél gyengébb a holnapi ellenfelünk. Bármi megtörténhet, remélem a szebbik arcunkat mutatjuk holnap...

Salamon Ferenc az OSC blognak:

feri_1.jpg(Fotó Balogh Máté)

Milyen állapotban van a csapat a hétvége után?

Mindenkinek sikerült kipihennie a hétvége fáradalmait, így hétfőn már megkezdtük a felkészülést a Belgrád elleni meccsre.

Milyen meccsre számítasz szerdán, mi az ami döntő fontosságú lehet?

Nagyon kemény mérkőzésre számítok. Véleményem szerint, a mérkőzés eleje lesz kulcsfontosságú. Ha ott megőrizzük a hidegvérünket és nem fogunk kapkodni, akkor jó esélyünk lehet a győzelemre.

Mivel lennél elégedett?

Mivel sajnos nem lesz teljes a csapatunk, ezért nem lesz könnyű dolgunk. Ettől függetlenül mi győzni utazunk ki Belgrádba!