Van Még Hely A Nyéki Uszoda Lelátóin…

A kissé viharos ősz után, egy jobb tavaszi folytatást remél Vincze Balázs a csapatától. Az alapszakaszról és a folytatásról beszélgettünk a Mesterrel. 

Tavaly augusztusban nyilatkoztad, hogy azzal lennél elégedett, ha az alapszakaszban minden verhető csapat ellen száz százalékosak tudnátok maradni. Ez nem sikerült teljes egészében, mégis megnyertétek a „B” csoportot. Mennyire vagy elégedett ezzel a tizennégy mérkőzéssel?

Különválasztanám az őszi szezont a tavaszitól. A tavaszi szezonnal maximálisan elégedett vagyok, az eredményekkel is és a mutatott játékkal is. Az őszi nyilvánvalóan hagy kívánnivalót maga után minden tekintetben. Hogy ez miből alakult így ki, azt sokszor átrágtuk, sajnos nem tudtuk megoldani akkor még sem fejben, sem taktikailag ezeket a dolgokat, és ebből jöhettek ki azok a meglepő és nem várt eredmények. Ezek abba a helyzetbe sodortak minket, hogy egy elég komoly, bravúros tavaszt kell produkálni ahhoz, hogy a mostani lebonyolítás szerint elérjük ugyanazt az eredményt, - hogy döntőt játszassunk-, mint amit tavaly.

Ennek az ugrásszerű javulásnak mi az oka?

Egyrészt kellő rutint szerzett a csapat az egy centeres játékban, másrészt erőtől duzzadónak érzek mindenkit, azokat a játékosokat is, akik válogatott programon voltak, és azokat is, akik az OSC-ben készültek a tavaszi szezonra. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a tavaszi szezonból még egy hónap sem telt el, és a sűrűje csak most következik, de nagyon biztató az, ahogy ezt a tavaszt elkezdtük.

20.jpg(Fotó Balogh Máté)

Tavaly az Egert kétszer kellett legyőzni a bajnoki döntőért, és ha ránézünk a tabellára, most is az ellenük játszott két meccs fontos mérföldköve lehet a tavaszi szezonnak. Az első csörtét szombaton rögtön meg is vívjátok. Készültök már rájuk?

Alapvetően mindig a következő meccs az ami számít, de ahogy lefújják a BVSC elleni találkozót, elkezdünk az Egerre koncentrálni.

Antonio már részt vesz a csapat edzésén, az ő érkezése milyen szerkezeti változtatást hoz a csapatba?

Egyelőre nem tudom, mert amióta megérkezett, egy mérkőzésre felvezető edzésen vett részt, vasárnap. Még nem tudom, hogy mit várhatok tőle, bízom benne, hogy hasznára lesz a csapatnak, ezért is igazoltuk. Az biztos, hogy kevesebbet kell centerezzen Kovács Gábor és Decker Ádám.

Nagyon jó érzés volt, hogy a Fradi ellen a Fradi uszodában az OSC tábor volt a hangosabb, ugyanakkor a tavalyihoz képest, van még hely a Nyéki uszoda lelátóin…