Újra itt van...

A srácok a hétvégén csoportgyőzelemmel tértek haza, Gór-Nagy Miklós nem kis megelégedésére. Pihenni azonban csupán egy napot tudtak, hiszen holnap már Pécsett vendégszerepelnek, az OB1 első fordulójában, és arra is fény derült, hogy a Nagyvárad ellen kell kivívniuk a BL főtáblás szereplést. Vincze Balázs értékel:

Csoportelsőként végeztetek a hétvégi athéni BL-selejtező során, amihez gratulálok, ám ezért nagyon meg kellett küzdenetek. Szombaton a Brescia ellen 17 másodperccel a vége előtt, még az ellenfél vezetett, onnan mentettétek döntetlenre a találkozót. Hogy élted meg ezt a partról?

Mindig nehéz megélni azt, hogy az ellenfél vezet, most sem volt ez másként. Különösen azért, mert két negyednyi játék alapján nem számíthattunk arra, hogy ekkora változás áll be a meccs képébe. Ez egyrészt meglepő, másrészt bosszantó volt. Az első selejtezőkör során többször is fel tudtunk állni egy-két gólos hátrányból, ezt most megfejeltük még eggyel, és mínusz háromról hoztuk döntetlenre a meccset… Ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy nem az a célja a játékunknak, hogy a végén bravúrokkal egyenlítsünk, hanem – mint ahogy itt is, a harmadik negyed elején két gólra elmentünk – azt a vezetést inkább megtartsuk, vagy még növeljük is.

Milyen a hangulat a csapatnál? Egy fárasztó időszakon vagytok túl, de egy ennél sokkal keményebb periódus következik…

A legutóbbi grúziai torna óta az edzéseken kívül „semmit” nem kellett csinálnunk, míg most két bajnoki mérkőzésünk is a következő BL fordulóig, ebből egyszer Pécsre utazunk. Ezeken a mérkőzéseken a győzelmet tűztük ki magunk elé, az a célunk, hogy az alapszakaszt hibátlanul teljesítsük. Jelenleg megvan az esély, hogy a BL főtáblára jussunk, - tehát jó úton haladunk - igaz addig még két nagyon nehéz meccs vár ránk a Nagyvárad ellen. 

111111.jpg(Fotó: Balogh Máté)

Hogy látod az esélyeinket?

 Mindenképpen mi vagyunk az esélyesebbek! Egy komplett, jól összerakott csapat,akikkel egy éve találkoztunk. Ahogy mi ok is változtak egy keveset. Lényeges, hogy az első, nagyváradi mérkőzés után megmaradjon az esély a főtáblára kerülésre.. Jó játékra lesz szükség.

Van-e sérült, vagy beteg a csapatban?

Vasárnap találkoztam a fiúkkal utoljára, addig nem tudtam senkiről, hogy bármilyen problémája lenne.

Nagy Ádám még nem szerepelt a görög tornán. Mikor csatalakozik a csapathoz?

Ő kapott tíz nap pihenőt, hiszen a teljes három hónapos nyári szezon során végig edzett vagy versenyzett. Noha egy fiatalemberről beszélünk, de biztosan szüksége van pihenésre.

Szerdán elkezdődik az OB1 is, Pécsett vendégszerepeltek. Tudtatok már külön készülni belőlük, vagy a saját játékotokra koncentráltok?

Vasárnap még egy ki-ki meccset kellett játszani a Vouliagmeni ellen, így ott csak arra koncentráltunk. A tegnapi napot a játékosok teljes egészében a pihenésre fordíthatták, én pedig elkezdtem a pécsiekkel foglalkozni. Ők is erősödtek, Basara (Ivan Basara –a szerk) már náluk játszik, aki két éve még BL döntőben szerepelt. Anno két hónapot dolgoztunk együtt Máltán, így személyesen is ismerem. Idén nagyon sok csapat van, de egyiket sem lehet lenézni, nem tesszük ezt a Péccsel sem. Készülünk ellenük, de elsősorban a saját játékunkra, hiszen még nem láttuk őket játszani az új felállásban.

A hét további részén hogy zajlik a felkészülés? Vasárnap a Honvéd lesz az ellenfél.

A kinti medence sátorépítés miatt átalakítás alatt áll. Így a délelőtti edzéseket némileg mostohább körülmények között tudjuk megtartani, de megoldjuk.